14:00

Reymersholms IK 1

En bra träningsvecka betalade sig....

En bra träningsvecka med fokus på väggspel samt även överlappningar och djupledslöpningar skulle idag betala sig.....men låt oss ta det från början.

Reymers börjar klart bäst och förlägger spelet på vår planhalva första 5 min, dock utan att skapa någon farlig målchans. Sedan får vi koll på bollen och Adam väggspelar med John på högerkanten men inlägget blir lite felriktat och blir istället en perfekt lobb över målvakten och precis under ribban och 1-0 är ett faktum. Bara två minuter senare så får vi en högerhörna. Alex slår in den och bollen studsar ut till John som får en fin träff och målvakten har inte en chans. 2-0 redan efter 8 minuter....
Därefter lyfter Reymers upp spelet och kommer till två avslut men de skapar inga problem för Nusret i målet utan han gör två enkla räddningar. Seda kommer vi till tre avslut utan att träffa mål. Först är det Sebbe som skjuter över, därefter skjuter Acke utanför och till sist Ture som även han skjuter utanför.
I 25:e minuten tar sig Adam fint in i straffområdet och blir neddragen och domaren pekar direkt på straffpunkten. Adam tar hand om straffen själv och trycker dit 3-0. Strax därefter har vi ett fint djupledspel på högerkantan och Adam drar till med högern och målvakten kan inte hålla bollen utan lämnar en retur rakt ut som John rullar in i tomt mål till 4-0.
Nu har vi total kontroll på matchen. David hänger med upp i ett anfall och John chippar bollen till David men hans vänsteravslut har mer att önska. Vi vinner många bollar på mittplan och kan trycka ner Reymers gång på gång. I 33:e är det Felix som kommer till tungt avslut men bollen smiter precis ovanför ribban.
I 36:e är det så dags för 5-0. Viktor spelar fram Felix vars avslut tar på en back och ställer målvakten lite grand. Minuten senare är det Felix tur att från förlängd mållinje till vänster om målet spela bollen snett inåt bakåt till John som sätter dit 6-0. I anfallet därefter skjuter Felix ett bra skott men målvakten gör en bra rädding och ställningen är 6-0 i paus.

I paus pratade vi om att orka hålla fokus och göra ”rätt” saker trots den stora ledningen. Killarna gör som vi säger och i 5:e minuten spelar Acke fram Felix som kommer ner djupt till höger om målet men får in bollen snett inåt bakåt och där är Sebbe och sätter dit 7-0.
I 7:e är det Stross som kommer fram på vänsterkanten och spelar fint in centralt till Alex men hans skott går utanför. Två minuter senare så är det Reymers som kommer fram på vår högerkant men Ture gör ett grymt hemjobb och stör deras forward så pass att avslutet går utanför. I anfallet därefter kastar Adam ett snabb inkast till Acke som inne i straffområdet avslutar och det leder till en hörna till oss, dock resultatlös.
I 16:e kommer vi i ett snabbt anfall på vänsterkanten. Denna gången slår Sebbe en perfekt boll mellan ytterback och innerback till Edvin som gått på djupet men hans yttersida går utanför. I 19: händer sedan mycket. Första har Adam en hårt skott i stolpen och en halvminut senare spelar Sebbe en fin boll in från vänsterkanten och där kommer Edvin med den långa tån och petar in 8-0.
Vi fortsätter lägga mycket spel på offensiv planhalva och nu är det Felix som spelar fram Adam men skottet går över.
Därefter förläggs lite spel på vår planhalva. Första kontrar Reymers och Sebbe drar på sig ett gult kort och strax därefter är vi ALLDELES för passiva i försvarsarbetet och Reymers reducerar till 8-1.
Sedan är det John som först drar till en bicykleta som målvakten lite ”lugnt” släpper och bollen går i stolpen innan de rensar till hörna. Hörnar är fint slagen och Adam kommer först på den men avslutet smiter utanför bortre stolpen. Tre minuter senare spelar Acke fint fram John men ett mindre bra avslut går över.
Reymers kommer sedan upp i vårat straffområde igen och återigen är vi passiva och de kan sätta dit 8-2. Nu har vi en period där det blir väldigt långt mellan lagdelarna och Reymers får äga mer boll än tidigare. De har i 37:e ett fint anfall där de ska sätta bollen i nästan tomt mål men då kommer Nusret rusandes och gör en superräddning. Tyvärr lärde vi oss inget av det utan minuter senar kommer de helt fria med Nusret (lite till höger) och han går återigen en superräddning och slänger sig även på returen och petar bollen till hörna.
På slutet lyfter vi oss igen och i 40:e spelar Adam fram Acke som drar till med högern och bollen går in i bortre burgaveln fram till 9-2. Två minuter senare kommer deras målvakt ganska långt ut i straffområdet men lyckas inte hålla i bollen och Adam håller sig framme och tar bollen framför målvakten och kan rulla in 10-2 i tomt mål.

Till stora delar en mycket bra match från vår sida. Oerhört glädjande att se att det vi tränade på i veckan också tas med ut på planen och dessutom har lite avgörande betydelse. Det flesta spelarna gör en väldigt bra match där Johns första halvlek sticker ut lite. En smolken i glädjebägaren var att Lukas fick ont i ljumsken igen och var tvungen att kliva av i paus.

Nu hoppas vi på tre bra träningar i nästa vecka innan sista matchen mot Mälarhöjden/Hägersten nästa lördag.